Неліктен ыстық асты (шайды) үрлеуге болмайды?
Неліктен ыстық асты (шайды) үрлеуге болмайды?
Жауап:

Тамақтану кезінде Пайғамбарымыз (Оған Алланың игілігі мен сәлемі болсын) тыйым салған тағы бір нәрсе жақында ғана ғылыми дәлелін тапты.

Адам ағзасында зиянды микробтармен күресетін пайдалы бактериялар өмір сүреді. Солардың бірқатары адамның тамағында (жұтқыншақ) шоғырланған. Адам ыстық асты суыту үшін үрлегенде тамақтағы бактериялар деммен бірге ыстық асқа түседі. Ыстық бумен араласып, әлгі пайдалы бактерияларымыз зиянды бактерияларға айналып, асқазанымызға қайта түседі. Ол гастрит, язва сияқты асқазанның ойық жараларының пайда болуына себепкер болады, сондай-ақ асқорыту жүйелерінің зақымдануына әкеп соғады.

Ал Ибн Аббас (р.а.) былай деген:

«Пайғамбарымыз (Оған Алланың игілігі мен сәлемі болсын) ыдыстың ішіне дем алуға немесе үрлеуге тыйым салды» (Тирмизи, әшрибә 15).

"Асыл сөз"

asylsoz.kz

Ернар ЕлмуратовЕрнар Елмуратов
7 жыл бұрын 3071
0 пікір
Блог туралы